∞: A Design for Aubyson, China by TO DESIGN

                                              Symbols are applied throughout the space, design is full of infinity

                                              Project Specs

                                              Design Firm:
                                              Location:

                                              非常感谢 观至空间设计(联系邮箱:[email protected])予gooood分享以下内容 。
                                              Appreciation towards TO DESIGN (contact: [email protected]) for providing the following description:

                                              设计常常在具象与抽象的循环往复中探索着,不同的表现手法也是对于空间的理解方式不同的展现。作为一个流动的过渡展示空间,设计师在有限的面积里探索出空间更多的可能性。

                                              Design is often explored in the cycle of representation and abstraction. Different expression techniques are also different ways of understanding space. As a flowing transitional display space, designers explore more possibilities for space in a limited area.

                                              ▼室内空间概览,panoramic view of the interior

                                              在设计之初我们想给予空间自由感,因此选择了大面积的白色调。同时局部运用到镜面材质,映射出室内环境的同时也为静态的空间赋予动态的视觉感。

                                              At the beginning of the design we wanted to give space freedom, so we chose a large white tone. At the same time, the mirror material is applied locally to map the indoor environment and also give a dynamic visual sense to the static space.

                                              ▼空间使用大面积的白色调带来自由感,同时局部运用镜面材质,a large white tone gives space freedom and the mirror material is applied

                                              前台的造型运用了蜿蜒的曲面,此起彼伏的动态感在空间形成一道道柔和低回的褶皱。

                                              The shape of the front desk uses a curved surface, and the dynamic feeling of the front and the bottom creates a soft, low-return wrinkle in the space.

                                              ▼具有蜿蜒曲面的前台,reception desk with a curved surface

                                              楼梯镜面的拼接层叠变化,人影在行走时若影若现,真实与虚无在镜像里相互交织,仿佛在有形与无形之中穿梭着。

                                              The splicing and cascading of the mirror of the stairs changes, and when the figure is seen, the real and the illusory are intertwined in the mirror, as if they are moving between the tangible and the invisible.

                                              ▼带有拼接层叠镜面的楼梯,stairs with splicing and cascading mirrors

                                              考虑到空间的尺度,我们运用到以下的几个符号贯穿整个空间。
                                              ∞ 顶面蜿蜒的曲线象征着无穷的韵律。
                                              α 立柱我们通过“α”的形状进行发散。
                                              o 圆既代表开始,又代表了结束。

                                              Taking into account the scale of the space, we use the following symbols throughout the space.
                                              ∞ The curve of the top surface symbolizes the infinite rhythm.
                                              α The pillars are diverged by the shape of the “α”.
                                              o The circle represents both the beginning and the end.

                                              ▼o-圆既代表开始,又代表了结束,o-the circle represents both the beginning and the end

                                              ▼∞-顶面蜿蜒的曲线象征着无穷的韵律,∞ -the curve of the top surface symbolizes the infinite rhythm

                                              ▼α-立柱通过“α”的形状进行发散,α-the pillars are diverged by the shape of the “α”

                                              起伏变化的曲线从球形装置中生长出来,在室内无限延伸,呈现出自由灵动的姿态。手法的多重性,空间形态的多样性,共同构成了设计的无限性。

                                              The curve of the undulating change grows out of the spherical device and extends infinitely in the room, showing a freely moving posture. The multiplicity of techniques and the diversity of spatial forms together constitute the infinity of design.

                                              ▼起伏变化的曲线从球形装置中生长出来,在室内无限延伸,the curve of the undulating change grows out of the spherical device and extends infinitely in the room

                                              ▼平面图,floor plan

                                              项目名称:∞
                                              设计方:观至空间设计
                                              联系邮箱:[email protected]
                                              设计完成年份:2018
                                              主创及设计团队:关聪&黄永贵 杨毅 王蕾
                                              项目地址:江苏南京
                                              建筑面积:40m²
                                              摄影版权:ingallery
                                              客户:Aubyson
                                              品牌:涂料、大理石、镜面不锈钢
                                              Project name: ∞
                                              Design: TO DESIGN
                                              Contact e-mail: [email protected]
                                              Design & Completion Year: 2018
                                              Leader designer & Team: GUAN Cong&HUANG Yonggui, YANG Yi, WANG Lei
                                              Project location: Nanking,Jiangsu
                                              Gross Built Area: 40m²
                                              Photo credits: ingallery
                                              Clients: Aubyson

                                              More: 观至空间设计(联系邮箱|contact:[email protected]

                                              Post a Comment

                                              排三走势图带连线图