-->

                                  
                                  

                                              J Carving art studio Design, China by Yin Peiru Architecture Studio

                                              The continuous movement of the white volume

                                              Project Specs

                                              Location:

                                              来自 尹培如建筑工作室 对gooood的分享。更多关于他们:Yin Peiru Architecture Studio on gooood.
                                              Appreciation towards Yin Peiru Architecture Studio for providing the following description:

                                              J雕艺工作室位于惠安雕艺文化创意产业园内。项目用地为长方形,南侧有一个天然湖面,北侧为园区道路。

                                              J Carving art studio is located in HuiAn Culture Creative Industry Park. The project site is rectangular, with a natural lake on the south side and a park road on the north side.

                                              ▼建筑概览,overview

                                              ▼从湖面步道远眺建筑,looking far from the footpath on the lake

                                              建筑形态由内而外生长,白色体量的连续运动恰是内部空间组织的线索,而空虚处在一层是建筑主入口,三、四层则是作为接待空间向外延伸的休闲阳台。此外,针对南侧临湖,建筑隐约具有向南偏东运动的趋势,似有凌波微步之势。

                                              The architectural form grows from the inside out, and the continuous movement of the white volume is precisely the clue of the internal space organization. The virtual space on the first floor is the main entrance of the building, and the space on the third and fourth floors is for the reception and the large balcony that extends outward. In addition, the building seems to have a trend towards the southeast in the face of the lake on the south side.

                                              ▼建筑外观,exterior view

                                              ▼建筑南立面主入口,main entrance at south facade

                                              J雕艺工作室主要功能有:车间、展示、设计、研发、办公、洽谈、接待等。如何把这些功能形成有机系统,并能以散步场的方式连接各个单元是设计的主要出发点。

                                              The main functions of the studio are workshop, display, design, research, office, negotiation and reception, etc.The main starting point of the design is how to integrate these functions into an organic system and connect the various spatial units in the manner of promenade.

                                              ▼一层展览空间,exhibition area on first floor

                                              西侧设置自一层门厅至屋顶的直跑楼梯,为整个建筑提供了丰富的行进线路,形成自由灵活的流线系统。

                                              The straight flight stairs from the hall to the roof on the west side and the north-east vertical traffic. It provides rich and flexible streamline system.

                                              ▼西立面图,一层门厅至屋顶的直跑楼梯,west elevation, the straight flight stairs from the hall to the roof

                                               

                                              ▼西侧楼梯平台,stair platform on west side

                                              ▼直跑楼梯,the straight flight stairs

                                              沿用地长边方向,东侧设置贯通一层到三层的筒形坡道。

                                              Along the long side of the building, there is a cylindrical ramp through the first to third floors on the east side.

                                              ▼东立面图,贯通一层到三层的筒形坡道,east elevation, cylindrical ramp through the first to third floors

                                              ▼筒形坡道,cylindrical ramp

                                              空间设计在流动性基础上注重塑造单元空间的特质,在明暗、宽窄、阔狭、高矮、大小等方面形成辩证对偶关系,使建筑拥有丰富的景别与节奏变换。东侧筒形坡道与主体建筑间形成狭长的梯形院落,既可以提供良好的自然采光通风,也为空间群提供了控制性因素。南侧三、四层通高的大阳台,则作为空间序列起、承、转、结的“结”,人们行至此处,吹风、望水,颇有解衣盘礴之意。

                                              In the meanwhile, spatial design focuses on the characteristics of unit space, such as light & dark, closed & open, wide & narrow, wide & narrow, high & low, and large & small, bringing the architecture with rich landscape and rhythm transformation. Moreover, a long and narrow trapezoidal courtyard is formed between the east cylindrical ramp and the main building, which provides good natural lighting, ventilation and governing factors for the entire building space. The south-side large balcony on the third and fourth floors can be used as a knot for starting, bearing, turning and knotting in various spatial sequences. People can rest here and feel the breeze when enjoying the scenery. The streamline is very flexible and fluent.

                                              ▼东侧筒形坡道与主体建筑间形成的狭长梯形院落,long and narrow trapezoidal courtyard formed between the east cylindrical ramp and the main building

                                              ▼装饰细部,details

                                              ▼一层平面图,first floor plan

                                              ▼二层平面图,second floor plan

                                              ▼三层平面图,third floor plan

                                              ▼四层平面图,forth floor plan

                                               

                                              项目名称 / project name:J雕艺工作室 / J Carving art studio
                                              建筑公司 / architect or company:尹培如建筑工作室 / Yin Peiru Architecture Studio
                                              联系邮箱 / contact e-mail:[email protected]
                                              设计时间:2014-2015,竣工时间:2017 / Design Year:2014-2015,Completion Year:2017
                                              主创及设计团队 / Leader designer & Team:尹培如、杨念明、李森 / Peiru Yin , Nianmin Yang , Sen Li
                                              项目地址 / Project location:福建省泉州市惠安县山霞镇/Huian, Quanzhou, Fujian Province, China
                                              建筑面积 / Gross Built Area (square meters):2550㎡
                                              摄影师 / Photo credits:尹培如 / Peiru Yin
                                              施工图单位:华侨大学建筑设计院 / Construction Drawing : Architectural Design Institute,Hua Qiao University
                                              客户 / Clients:J雕艺工作室 / J Carving art studio

                                              More: Yin Peiru Architecture Studio 更多关于他们:Yin Peiru Architecture Studio on gooood.

                                              Post a Comment

                                              排三走势图带连线图