Kaleidos House by Taller Estilo Arquitectura

                                              A functional single-family home built in a lot with dimensions of 4 x 69 meters

                                              Project Specs

                                              Location:

                                              感谢 Taller Estilo Arquitectura 予gooood分享以下内容。
                                              Appreciation towards Taller Estilo Arquitectura for providing the following description:

                                              如何在一个4 x 69m的狭长场地中打造一座舒适、实用且独特的独户住宅,是该项目所面临的最大挑战。

                                              “How to create a single-family home, comfortable, functional and out of the ordinary, in a lot with dimensions of 4 x 69 meters without dying in the attempt.” This was our challenge when designing “Kaleidos House”.

                                              ▼住宅外观,exterior view

                                              1:17的特殊长宽比并未妨碍建筑师做出独特的构想,通过对场地面积的充分利用,一座包含三个卧室的、280平米的现代化住宅最终被打造出来。借助场地的尺寸,设计师在住宅内部创造了具有深度的空间体验。居住者将通过蜿蜒的路径去发现空间,并随着材料、尺度、光线和室内外氛围的变化来获得丰富而完整的体验。

                                              The ratio of 1 to 17 between the length and width of the lot was not an impediment to create a unique, innovative and spatially large house that makes the materials that make up its best allies to create a contemporary proposal resulting in a functional 3 bedroom 280 sqm house. To take advantage of the lot’s dimensions and create a sensory experience throughout the length of the project. Discovering each space through a winding path that takes us by hand and instead of taking the shortest way to join two points, let us discover the house little by little, all this accompanied by different materials, scale, lighting and interior – exterior transitions.

                                              ▼首层平面图,ground floor plan

                                              ▼剖面图1,section 1

                                              场地中包含了一个70年代的既有结构,设计师决定将其纳入设计当中。考虑到材料对于最终成果的决定性作用,新建筑和旧建筑被通过材料加以区分。旧的部分保留了其传统的特点,包含两个边界明显的空间,其墙面和天花板均覆盖以涂漆的灰泥饰面,地板则以当地特有的水泥花砖(pasta tile)铺设。

                                              In the lot there was a structure dating back to the 70s that was in good condition and we decided to incorporate it into the design. Given that the materiality of the project was a determining factor for the final image, we decided to clearly define the two periods through their materials. The old part retains its traditional character with two clearly limited spaces, whose walls and ceilings are finished in stucco with paint and the floors are made of “pasta tiles”, which are characteristic of the region.

                                              ▼门厅,vestibulo

                                              ▼穿越门厅后到达半室外的庭院,the semi-outdoor patio

                                              新的部分呈现为一个一体化的盒体结构,其顶部策略性地开设了半圆形的天窗,为室内带来自然的光线和通风。墙壁、天花板和首层地面均采用了抛光的灰色混凝土,二层空间则采用了有手工敲锤痕迹的混凝土饰面,为空间赋予一种温暖的质感。

                                              The new structure becomes a monolithic interior box with a semicircular perforation strategically placed to generate natural lighting and ventilation.Walls and ceilings are made of polished gray concrete as well as the floor of the ground floor where the same polished finish is preserved, while in the upper floor the concrete is hammered creating a texture that gives warmth to the space.

                                              ▼室内花园,interior garden

                                              ▼墙壁、天花板和首层地面均采用了抛光的灰色混凝土,walls and ceilings are made of polished gray concrete as well as the floor of the ground floor

                                              住宅的每个楼层均没有设置实体的隔墙,而是通过反光的玻璃板来划分私人和公共区域:从空间内部可以直接看到外部,但从外部只能看到反射的影像。一系列镜面被精确地放置,带来犹如万花筒般的错视效果。半圆形的空间将自然光引入室内,使镜面围墙和雕塑般的楼梯在一天之中形成丰富的光影变化。

                                              Inside the house there are no enclosures or changes in levels, and the private and service spaces are limited using reflective glass walls in such a way that they can be seen from the inside to the outside and from the outside we only perceive the reflections. Like a kaleidoscope, a series of mirrors strategically located inside a tube create an optical illusion; these walls help create an infinite set of reflections that vary throughout the day thanks to the light and shadows provided by the semicircular perforation located in the interior garden and the sculptural staircase to access the private area.

                                              ▼从二层空间望向楼梯,view to the staircase from the upper level

                                              ▼半圆形的天窗为室内带来自然的光线和通风,a semicircular perforation is strategically placed to generate natural lighting and ventilation

                                              ▼夜间的室内花园,interior garden night view

                                              ▼镜面墙壁带来万花筒般的错视效果,like a kaleidoscope, a series of mirrors strategically located inside a tube create an optical illusion

                                              ▼餐厨空间,kitchen and dining room

                                              ▼夜间视角,night view

                                              有着不同历史的两个区域通过一个半封闭的庭院形成连接,作为一个过渡区域,该庭院在69米长的路径中创造了第一个“暂时停留”的空间,提醒着人们去探索另一个不一样的空间。

                                              The two main areas that date from different eras are connected through a semi-enclosed patio that creates the first recess of the 69-meter route and serves as a transition between the two areas, this courtyard is a pause between the first impression and the space that we are about to discover.

                                              ▼庭院在69米长的路径中创造出“暂时停留”的空间,the semi-enclosed patio creates the first recess of the 69-meter route

                                              万花筒住宅的解决方案最终为建筑赋予了一种独特而充满惊喜的氛围,使业主的日常生活变得更加愉快,尽管在如此特殊的尺度下工作需要应对大量的挑战。

                                              The architectural solution of “Kaleidos House” results in a unique, contemporary home, full of surprises and spatial sensations that make daily life a pleasure despite the challenge of working a lot with such particular dimensions.

                                              ▼客厅,living room

                                              ▼卧室,bedroom

                                              ▼卧室夜景,bedroom night view

                                              ▼二层露台,roof terrace

                                              ▼从带有水池的后院望向建筑,view to the building from the pool area in the backyard

                                              ▼首层平面图,ground floor plan

                                              ▼二层平面图,first floor plan

                                              ▼屋顶平面图,roof plan

                                              ▼剖面图1 ,section 1

                                              ▼剖面图2 ,section 2

                                              ▼剖面图A,B,C ,section A,B,C

                                              Kaleidos House
                                              Architects: Taller Estilo Arquitectura S. de R. L. de C. V.
                                              Arq. Víctor Alejandro Cruz Domínguez
                                              Arq. Iván Atahualpa Hernández Salazar
                                              Arq. Luís Armando Estrada Aguilar
                                              Construction Team: Ing. Juan Diaz Cab; Arq. Carlos Canto Trujillo
                                              Estructure Designer: Ing. Rafael Domínguez Barjau
                                              Collaborators: Arq. Silvia Cuitún Coronado; Arq. Daniel Rivera Arjona
                                              Adress Bulding: Calle 78 número 484 B por 55 y 57 Colonia Centro. Mérida, Yucatán.
                                              complishing year: 2019
                                              Construction Area: 275 sqm
                                              Photography: David Cervera; Elías Collí Medina
                                              Office email: [email protected]
                                              Office website: www.tallerestiloarquitectura.com
                                              Instagram: Taller Estilo Arquitectura
                                              Twitter: @Estiloarquitect
                                              Facebook: Taller Estilo Arquitectura

                                              More: Taller Estilo Arquitectura

                                              排三走势图带连线图 1998彩票官网 一肖中特大公开验证 云南时时彩百度百科 即时篮球比分网 京东彩票入口 cba季后赛赛程 双色球红球图表 十一选五下期公式 极速飞艇彩票网站 六he彩特码资料 湖北十一选五开奖记录 重庆幸运农场网上怎么投注 河南11选5开奖结果走势图 河北排列7走势图 成都市高新区体育彩票销售点